Kategorier
Rollspel

En första titt på D&D Essential kit

Äldsta grabbens födelsedagspresent åkte fram på köksbordet under söndagseftermiddagen. Här skulle det skapas karaktärer och äventyras i Forgotten Realms.

Jag hade läst in mig på äventyret och kände mig förberedd att börja spela, men vi kom inte längre än att skapa gubbar. Och det var inte det lättaste. Maken till dålig regelbok har jag aldrig sett. Där saknades exempelvis info om hur man slår fram grundegenskaper, olika bonusar och egenskaper är spridda runt om i regelboken och är inte utlyfta ur brödtexten. Det var helt hopplöst att snabbt hitta dem.

Jag misstänker att Players Handbook beskriver allt mer utförligt och mer lättbegripligt. Det blir att införskaffa ett exemplar så vi åtminstone får provspela rollspelet. Dessutom ska jag kolla på det här YouTube-klippet och se om det hjälper oss.

Jag förstår inte varför DoD låtit bli att skickat med några färdiga demogubbar som man kan börja använda. Det upplever jag som det stora misstaget med denna Essentials Kit.

Det medföljande äventyret verkar annars vara helt ok. Men boxen är inte nybörjarvänlig och inget som man snabbt kan sätta igång och spela med.

Inforuta
Betyg: 2/5

Dungeons and Dragons
Färdiga rollformulär att ladda ned

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *