Kategorier
Böcker Recension

Kedjor känns bara när du rör dig av Eva Holmquist

Lolla är rådgivarens dotter och har alltid gjort vad som förväntas av henne. Hennes far har bestämt att hon ska gift sig med Tammas, men hon älskar Pellas. Det här är första delen i serien om rymdskeppet Diligentia.

FörfattareEva Holmquist
GenreScience fiction – Space opera
Ålder12-15 år
Betyg3/5

I den här romanen befinner vi oss på ett generationsskepp på resa genom rymden. Vi möter flickan Lolla som försöker bryta sig fri från de förväntningar andra har på henne och staka ut sitt eget liv.

Jag blev engagerad av huvudkaraktärerna och nyfiken på hur det skulle gå för dem. Det är ett väldigt gott tecken. Men samtidigt var det aningen för många karaktärer och trots allt för lite som hände. Ibland stod dialogen still och det kändes som om berättelsen gick på tomgång. Men som sagt, här finns också något bra. Trotts allt vill jag läsa fortsättningen i serien och känner mig nyfiken på hur karaktärerna kommer utvecklas. Betyg får bli en svag trea.

En titel om kedjor och ett softat foto på framsidan med en ung flicka i korsett fick mig att tänka på något helt annat än space opera. Om boken skall tryckas på nytt föreslår jag att Ordspira förlag byter ut titeln och/eller bilden så den stämmer bättre med texten. Det är ju inte fifty shades of generationsskepp direkt. Som tur är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *