Kategorier
Recension Tips

Trolldom i Gamla Stan av Martin Olczak

Jack Waldemar Nilsson är nio år gammal och föräldralös. Han är på väg till Stockholm för att bo hos ännu en släkting. Vem vet han inte. Fast det är mycket annat som Jack inte heller känner till. Som att det finns sagoväsen och att det faktiskt kan vara så att hans föräldrar fortfarande lever.

Reklam från Adlibris

FörfattareMartin Olczak
GenreUrban fantasy
Ålder6-9 år
Betyg3/5

Det här är första delen av en serie om Jack och hans jakt efter sina föräldrar. Jag läste den för min 8-åring och han tyckte den var kul och ville definitivt läsa fortsättningen. Som vuxen gav den tyvärr inte så mycket. Lite smågullig kanske men också schablonmässig. De svart-vita illustreringarna gav mig 1970-talsfeeling, på ett negativt sätt. Det hade kunnat göras bättre. Dock gillar jag kartan i början av boken med det magiska Stockholm ? Fick lite Ensamma Vargen-känsla av den!

Stort tack för omslagsbilden!
Bild av PublicDomainPictures från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *