Kategorier
Recension Serier

Berättelser från Engelsfors av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg mm.

Böckerna Cirkeln och Eld har tagit Sverige med storm. I den fiktiva staden Engelsfors utkämpar De utvalda, en grupp gymnasieelever med magiska krafter, en strid för att stoppa världens undergång – och för att klara sig genom tonåren.

Reklam från Bokus

FörfattareSara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg mm.
GenreUngdomsfantasy, tecknad serie
Betyg3/5

Bibliotekarien på Önsta-Gryta bibliotek blev förtjust när jag berättade att Sara och Mats skulle komma på Replicon här i Västerås sommaren 2019. Tyvärr, sa jag, har jag inte läst någon av romanerna de skrivit. Kanske har du något jag kan kika på? Något som går fort att läsa? Den här måste du ta, sa hon. Då stack hon till mig ett seriealbum med Berättelser från Engelsfors. Det är en bra introduktion till Cirkeln-triologin.

Ok, nu ha jag läst. Och jag vet inte. Förmodligen skulle det vara roligare med några äldre karaktärer. Ska va spåtanten då men vi får inte veta så mycket om henne. Det är lite tonårsångest, lite kärlek och svart magi. Blev inte så jätteupphetsad även om det är snyggt tecknat, proffsigt och med snygg finish. Det märks att författarna och förlaget har jobbat mycket med albumet. Kanske intresserar det här mer någon i 15-årsåldern och som redan känner karaktärerna. Kanske är det en fördjupning och perspektivförskjutning från vad som händer i böckerna. Jag misstänker det i alla fall.

Reklam från Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *